Sült halak

Sült halak, magyar halfajokból

 

A sült halak íze páratlan. A sült hal mindig friss és ropogós. S ha proffi módon készítik el, akkor a szálkák sem jelentenek problémát.

Nekünk csak a páratlan ízeket kell élvezni.

Nekünk magyaroknak a sült halak a bő zsiradékban hirtelen kisütött  – előtte besózott, vagy paprikás lisztben megforgatott – halakat jelent. Nekünk ez az ízvilág a magyar sültek roppanósságát és a halhúsok zamatos, omlós textúráját jelenti.

Mindenütt a világon, ahol horgásznak halakat készítenek belőle sült halakat is. A legklasszikusabb módja a halsütésnek a világ minden táján, amikor nyílt tűzön készítik el azt a horgászok. Megpucolják, kibelezik a halakat, majd besőzzák őket. Ezután faágakból éles nyársakat készítenek, amikre ráhúzzák a halakat. Ezeket a nyársakat a földbe szúrják a tűz felett. A halak így ropogósra sülnek.

A tengeri halakat ezenkívül inkább kevés zsiradékon, mindkét oldalát megpirítva serpenyőkben készítik el. A mis sült halaink, amikor egészben, bőzsiradékben sütjük ki egészen különlegesek a világ sült halai között.

 

Mind a(z) 4 találat megjelenítése