Milyen a jó halburger?

Milyen a jó halburger?

március 26, 2018 1 Közzétette TothCsaba

A hamburgerek egyediségét adhatja, akár az is, hogy minden egyes összetevőre külön-külön figyelmet fordítunk. Lehet házi készítésű a hamburger cipó, lehet kézműves a sajt, származhatnak bio kertészetből a belekerülő zöldségek. Lehet benne saját készítésű a mustár, a ketchup. Ez az a sok kis apró részlet, amihez mind-mind lehet drága alapanyagokat felhasználni, ezzel növelve a termékünk értékét. Azonban a jó hamburger ereje mindig a húspogácsában és a lekarakteresebb ízt adó szószban van.

A halburger különlegessége, hogy ebből a gyors éttermi fogásból is, a halpogácsával, a friss zöldségekkel egészen friss, laktató és teljesen egészséges ételt kaphatunk.

Sokféle halburgert inkább szendvics szerűen készítenek, még ha egészen friss is. A burger cipók közé ugyanis rántott halat tesznek. Gyakran csak egy szelet sajttal és kevés öntettel. Ez az eljárás inkább egy egyszerű szendvics készítésére emlékeztet, amit egy rántott szelettel spékelünk meg. Ki ne ismerné a magyar változatát rántott hússal?

Mi a saját halburgerünknél a klasszikus, sok helyen fő éttermi fogásnak is beillő hamburger készítési metódust alkalmaztuk. Külön figyelünk a halpogácsák összetevőire, a különböző halhúsok arányaira, a fűszerezésre, a sütés technológiájára és idejére. A frissen sült húspogácsa és a zöldségek összeházasítását, az ízek kontrasztjainak és harmóniájának a megteremtését a paradicsomos szószunk végzi el.

Próbáld ki mielőbb a halburgerünk és ha szereted a hamburgereket, akkor biztos, hogy rendszeres fogyasztója leszel!