Hogyan készül a halkolbász?

Hogyan készül a halkolbász?

március 25, 2018 1 Közzétette TothCsaba

Garantáltan ez az a kolbász típus, amit, ha fogyókúrázol, akkor is bátran megehetsz. A kolbászok minden gasztronómiai kultúrának fontos részei. A kolbász laktató étel és a feldolgozott hús így jóval tovább eláll. A magyar gasztronómiában a kolbász készítésnek, szinte minden háznál óriási tradíciója van. Ezek a kolbászok általában füstöltek és a disznóvágások idején készültek. Aztán vannak nálunk is különlegesebb kolbász típusok, amelyek többféle hús feldolgozásával készülnek, ahogyan a debreceni páros is. A hal és a kolbász kombinációja igazából az angolszász gasztronómiából ered, ahol sokféle hal áll rendelkezésre és az angolos reggeli elengedhetetlen része a sült kolbász.

Ahogyan minden kolbász titka, úgy a mi halkolbászunké is a felhasznált halhúsok típusaiban és azok arányaiban rejlik egyrészt. A másik titkos összetevő, a szintén minden kolbászkészítő féltve őrzött tudása: a fűszerezés. A húsok arányai, valamint a hozzáadott fűszerek típusai és mennyisége – ezt sokszor éveken keresztül kísérletezik ki tökéletesre – természetesen nálunk sem publikus.

Azonban, az garantált, hogy a magas halhús tartalom miatt ez a kolbász rendkívül egészséges.  Így, ha kedveled a friss és ropogós sült kolbászokat, akkor a halkolbászunkat mindenképpen Neked is ki kell próbálni.

 

halkolbász

 

Kóstold meg a halkolbász menünk és máris többet tudsz arról, hogyan készül a halkolbász!