Hal Étterem

Hal Étterem

 

Idehaza nagyon kevés a hal étterem. Étterem, amely kifejezetten a halételekre specializálódott. A halételek egészségre gyakorolt jótékony hatásáról ugyanakkor mindenki tud. Sőt azt is tudjuk, hogy a világnak azokon a tájain, mint Japán, Norvégia, ahol jelentős mennyiségű a halfogyasztás, a tengerparti elhelyezkedés miatt, jóval magasabb a várható életkor. A sok halfogyasztásának szervezetünkre gyakorolt hatása semmi mással össze nem vethető. A hal laktató húsétel, így bőséges és változatos fogások varázsolhatóak belőle. Idehaza mégis nagyon alacsony az egy főre eső halfogyasztásunk, ami főként a karácsonyi halászlére és rántott halra korlátozódik.

Nálunk bőséges a hal kínálat

Alacsony a halfogyasztásunk, mert a hal a drágább húsételek közé tartozik. A Friss’n Fish éttermet pontosan azért hoztuk létre és azért nyitottuk meg már több helyen, hogy ezt a dilemmát mindenki számára véglegesen megoldjuk. Változatos, egyedi, különleges és hagyományos halételeket egyaránt készítünk gyorséttermeinkben, halsütödénkben. Így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő fogásokat éttermünkben.

A halételek változatossága mellé, mi olyan fogásokat alkottunk meg, amelyeknek az ára lehetővé teszi, akár a minden napi halfogyasztást is. A menüink árai jóval barátibbak, mint ha más étteremben választanák ebédidőben menüt. Ráadásul olcsóságuk mellett laktatóak is. A halászlé menü, vagy akár egy harcsapaprikás túrós csuszával, de az angoloknál hagyományos Fish and Chips is olyan fogások, amelyek tökéletesek ebédre.

 

Ebédidőben egy ilyen halétel frissé tesz minket délutánra is. Így sokkal könnyebb a munkavégzés. Vacsorára fogyasztva halas fogásainkat, pedig nem terheljük meg a gyomrunk. Az egészséges halétel a nap bármely szakában kitűnő megoldás.

 

A jó halétel titka

 

A legjobb halételek titka azonban a kiváló minőségű, helyi halakban és a megfelelő sütési eljárásban rejlik. Az igazi halban gazdag vidékekhez, mint a Tiszához és a Hortobágyi halastavakhoz való közelség rendkívüli előny ahhoz, hogy csakis a halra koncentráljunk, mint alapanyagra. A Tisza és hortobágyi halastavak közelsége biztosítja a mindig friss, kiváló, magyar alapanyagokat. Az éttermünk adottságai pedig azokat a kortárs gasztronómia eljárásokat, amitől a sült halak igazán ropogósak, frissek és a hozzákapható köretekkel együtt igazán harmonikus ízvilágúak lesznek.

Amennyiben ma még nem ettél halat, akkor nézz be hozzánk:

Debrecenben, a Sas utca 4. szám alatt, vagy

Hajdúszoboszlón, a Sport utcán, a Panoráma Apartman és Wellness Hotel éttermébe.